Wing Chun

WEES GEEN SLACHTOFFER
Wachtberger-Wing-Chun-TrapWil je jezelf leren verdedigen? Een tegenstander die groter en sterker is dan jij met korte, snelle en directe technieken de kunnen overwinnen? Wing Chun is een wetenschappelijk onderbouwd en zeer pragmatisch stijl van zelfverdediging. In de 17e eeuw door de monniken in de Shao Lin klooster ontwikkeld, verfijnd en beproefd in vele oorlogen. Het leert je om geweld in een oogwenk te laten ophouden op het moment dat het begint.

De handelingen van het Wing Chun zijn kort, snel en direct en daardoor uitermate toepasbaar als zelfverdediging. Ontwikkeld voor maximale snelheid om je agressor in één aanval binnen één seconde uit te schakelen. Wanneer praten of wegrennen geen optie meer is en je jezelf moét verdedigen, dan geeft Wing Chun je een belangrijk voordeel ten opzichte van een aanvaller. Het legt de nadruk op ontspanning, techniek en snelheid in plaats van lichamelijke kracht. Je hoeft dus niet over een bepaald niveau van lenigheid of kracht te beschikken om Wing Chun te kunnen trainen!

Vijf Redenen om Wing Chun te Trainen:

1. Techniek komt altijd boven kracht
2. Snel te leren en toe te passen
3. De technieken zijn kort, snel, direct en uiterst effectief
4. Niet wedstrijd, maar praktijkgericht
5. Aanval en verdediging vinden tegelijk plaats

Alle bewegingen zijn makkelijk te leren, waardoor ook eenvoudig toe te passen. Want in een noodsituatie heb je geen tijd om te beslissen, alleen om in actie te komen. Een krachtige aanval is de beste verdediging. Je leert dus echte bewegingen die in een echte situatie werken, geen handelingen om punten te behalen of om sierlijke technieken te maken. Snel bruikbare, effectieve zelfverdedigingstechnieken waar je heel je leven voordeel van hebt.

Word geen slachtoffer en leer een pro-actieve zelfverdediging met Wing Chun!

Kung Fu – De meester heeft gefaald

LICHAAM EN GEEST IN BALANS
Het verschil tussen een meester en een beginneling? De meester heeft vaker gefaald dan de beginner heeft geprobeerd.
De naam Kung Fu is een verwijzing naar de tijd, energie en werk die je in het leren van een vaardigheid gelegd hebt. Kung Fu wordt alleen gebruikt als verzamelnaam voor Chinese vechtsporten. Kung Fu is niet een vechtstijl op zich, Wing Chun Kung Fu wel. Chinezen hechten veel belang aan Kung Fu, omdat het eerbied, geduld, nederigheid en moraal bijbrengt bij degenen die het beoefenen. Je eigen houding is je belangrijkste motivator óf barrière om Wing Chun Kung Fu te leren. Onder de Chinezen is Kung Fu dan ook een belangrijk aspect van het gewone leven.

Kinderen

WEERBAAR TEGEN PESTEN
Er zijn kinderen die van nature goed voor zichzelf kunnen opkomen. Ondanks dat kan het gebeuren dat jouw kind in een situatie terecht komt waarin hij of zij minder zelfverzekerd reageert. Of in een situatie waarin hij of zij gepest wordt en hier geen raad mee weet. Wat voor karakter je kind ook heeft, het is altijd goed om hem of haar bij te brengen hoe zichzelf te verdedigen om weerbaarder te zijn.

De trainingen ‘weerbaar tegen pesten’ zijn ontworpen voor kinderen van circa 7 tot 12 jaar. Soms, kan in overleg, kinderen van 6 jaar ook de trainingen volgen. Kinderen van 5 jaar oud zullen altijd op z’n minst één jaar moeten wachten.

Voldoet jouw training?

MINIMALE INZET – MAXIMAAL RESULTAAT
De handelingen die je leert zijn ‘eenvoudig, doeltreffend en economisch’ te gebruiken. Dat houdt in het leren van kleine handelingen die je maar kort hoeft te trainen om onder de knie te krijgen. Zo kun je jezelf het meest effectief verdedigen in een noodsituatie.

Schrikbewegingen zorgen voor Reflexmatig Handelen

MAAK EEN WAPEN VAN JE SCHRIKREACTIE
Het klinkt waarschijnlijk gek, maar het merendeel van de technieken die je moet trainen, kent je lichaam al. Het zijn namelijk handelingen die je in een schrikreactie uit jezelf maakt. Als er plotseling iets op je gezicht afkomt ontstaat een schrikbeweging. Dat is hetgeen waar Wing Chun gebruik van maakt. Feitelijk leer je dus gebruik te maken van bewegingen die je lichaam onbewust al vaak genoeg gebruikt. Geen enkel andere zelfverdedigingssport is op dit idee gebaseerd. Het wordt vaak nageaapt, maar het bereikt nooit het peil van Wing Chun.

Bruce Lee

DE MEEST BEROEMDE WING CHUN BEOEFENAAR
Europa kent Wing Chun voornamelijk door de films van Bruce Lee. Jeet Kune Do is een verwijzing naar een Wing Chun techniek. Wing Chun is het oorspronkelijke en complete Jeet Kune Do.

San Sau

WING CHUN SPARREN
Elke vechtstijl kent het sparren. Als je gaat sparren, ben je aan het trainen voor een lang durend wedstrijd, met de daarbij gepaard gaande reglement en een min of meer gelijkwaardige tegenstander in gewicht en ervaring. In de praktijk heb je deze luxe niet.

Wij hebben San Sau. Als beginner train je de basisbewegingen en hoe je moet handelen in een gevecht. Vooral in het begin wordt er alleen zeer licht contact gemaakt. Een vlieg onder je stoot zal na contact maken op deze manier blijven leven. Het lijkt hierdoor in de beginfase vaak meer op een kussengevecht dan op een werkelijk gevecht. Naar mate de training vooruit gaat, werken we steeds meer toe naar een echt gevechtstraining.

Je traint op je eigen niveau

SAMEN MAAR NOOIT TEGEN ELKAAR TRAINEN
Er wordt in verschillende groepen van verschillende niveaus getraind. Als er een gevorderde trainingspartner tegenover je staat, dient diegene zich te allen tijde aan jouw niveau aan te passen. Wing Chun is één van de populairste en snelst groeiende vechtsporten ter wereld, maar is ook een gemeenschap waar vooral respect en vriendschap als heel belangrijk wordt gezien. Bij ons is Wing Chun een teamsport. Dat houdt in dat we samen trainen, maar nooit tegen elkaar.